close

MENU

Guide

BACK TO Guide

Slovníček pojmů

MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK

96 CELKEM pojmů ve slovníčku

Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.

Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.

SEARCH
  • KAPARY

    Jedná se o neotevřená poupata keře kapary trnité. Nejlepší kapary pocházejí z francouzského Provence. Plody jsou tobolky tmavě olivově zelené barvy. Nakládají se do octa, soli nebo solného nálevu. Čím jsou drobnější a mladší, tím lépe chutnají. Mají pikantní a příjemně nakyslou chuť.

    Bylo pro vás vysvětlení užitečné? YES NO

Our website places cookies on your browser or device as long as you have this function activated in your browser settings. We use these cookies to improve the functionality of this website, analysis and interest-based advertising.

READ MORE CLOSE