close

MENU

Guide

BACK TO Guide

Slovníček pojmů

MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK

96 CELKEM pojmů ve slovníčku

Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.

Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.

SEARCH
  • PROSCIUTTO  [prošuto]

    Nasolená sušená vepřová kýta. Maso je několik týdnů až měsíců naloženo v soli a pak uzrává sušením ve stínu a v proudu vzduchu na dobře větraném místě. Podává se většinou jako předkrm s ovocem nebo je součástí mnoha italských jídel.

    Bylo pro vás vysvětlení užitečné? YES NO