close

MENU

Guide

BACK TO Guide

Slovníček pojmů

MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK

96 CELKEM pojmů ve slovníčku

Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.

Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.

SEARCH
  • SOUFFLÉ  [suflé]

    Francouzský výraz pro sladký nebo slaný pokrm nebo spíše nákyp ze žloutkového krému, vyšlehaných bílků a různých příchutí zapečený v troubě. Obvykle je podáván ve formičce, ve které byl upečen. U nás asi nejznámější je čokoládové soufflé.

    Bylo pro vás vysvětlení užitečné? YES NO