Slovníček pojmů
MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK
96 CELKEM pojmů ve slovníčku
Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.
Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.
-
TAPAS
Různé španělské „ jednohubky“. Tradice tapas podávaných ke každému vínu, sherry nebo pivu se rozšířila z rodné Andalusie po celém Španělsku. Tapas mohou být i drobnosti jako solené mandle. Dále jsou to různé omelety, mořské plody, plátky sušené šunky, uzeniny, plněné olivy, sýry, rybičky, krokety nebo kuličky z mletého masa. V některých restauracích jsou zdarma jako pozornost podniku. Existují i tzv. tapas bary, které rádi navštěvují nejen místní obyvatelé místo klasických restaurací.