close

MENU

Guide

BACK TO Guide

Slovníček pojmů

MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK

96 CELKEM pojmů ve slovníčku

Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.

Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.

SEARCH
  • TAPAS

    Různé španělské „ jednohubky“. Tradice tapas podávaných ke každému vínu, sherry nebo pivu se rozšířila z rodné Andalusie po celém Španělsku. Tapas mohou být i drobnosti jako solené mandle. Dále jsou to různé omelety, mořské plody, plátky sušené šunky, uzeniny, plněné olivy, sýry, rybičky, krokety nebo kuličky z mletého masa. V některých restauracích jsou zdarma jako pozornost podniku. Existují i tzv. tapas bary, které rádi navštěvují nejen místní obyvatelé místo klasických restaurací.

    Bylo pro vás vysvětlení užitečné? YES NO