close

MENU

Guide

BACK TO Guide

Slovníček pojmů

MALÝ KULINÁŘSKÝ SLOVNÍK

96 CELKEM pojmů ve slovníčku

Připravili jsme pro vás slovníček těch opravdu nejznámějších pojmů, se kterými se dnes již běžně potkáváme na jídelním lístku v restauracích i různých - dnes tak oblíbených - kulinářských pořadech.

Pro lepší přehlednost si je rozdělíme na výrazy popisující způsob úpravy a na názvy samotných pokrmů, popř. chodů i nejznámějších surovin.

SEARCH
  • TIRAMISU

    Typický italský dezert. Jeho základem je hladký krém umíchaný z italského sýru mascarpone, žloutků a cukru, do kterého se opatrně zamíchá sníh z bílků. Tato hmota se nalije na podlouhlé piškoty, které jsou předem rychle namáčené do silné kávy a na každou jejich vrstvu je nakapáno dezertní víno nebo likér Amaretto. Dezert má většinou několik vrstev střídajících se piškotů a krému. Před podáváním se nechá pár hodin uležet v chladu.

    Bylo pro vás vysvětlení užitečné? YES NO

Our website places cookies on your browser or device as long as you have this function activated in your browser settings. We use these cookies to improve the functionality of this website, analysis and interest-based advertising.

READ MORE CLOSE