- Chod
- Příležitost
- Grilování
- Náročnost
- Doba přípravy
- 30 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- olivový olej
- na smažení
- červná cibule
- 80 g
- sůl
- špetka
- citronová šťáva
- podle chuti
- losos
- 500 g
- bazalka
- podle chuti
- cheddar
- 60 g
- rajčata
- 200 g
- brambory
- 600 g
- natur bujon bylinkový
- 1 ks
- bílé víno
- 100 ml
PŘÍPRAVA RECEPTU
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme najemno nakrájenou cibuli s plátky rajčat. Zalijeme bílým vínem, přidáme bujón a na mírném ohni prohřejeme.
Plátky brambor povaříme v mírně osolené vodě cca10 minut. Poté scedíme a necháme částečně vychladnout. Zapékací misku vymažeme olejem, naskládáme polovinu brambor, na ně rozložíme rajčata i se šťávou, posypeme cheddarem a nasekanou bazalkou a zakryjeme zbytkem brambor. Na brambory položíme plátky lososa, které jsme osolili a pokapali citrónovou šťávou.
Vložíme pod gril, předem vyhřátý na 180°C, a grilujeme 10 minut. Při servírování zdobíme bylinkami.