- Chod
- Příležitost
- Rychlé večeře
- Náročnost
- Doba přípravy
- 35 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- tuňák v oleji
- plechovka
- větší rajčata
- 4 ks
- voda
- 800 ml
PŘÍPRAVA RECEPTU
Rajčata podélně rozpůlíme a dužinu vydlabeme. Obsah sáčku rozmícháme v 800 ml studené vody a dobře promícháme. Tuňáka naloženého v oleji vysypeme z plechovky, olej scedíme, maso rozmělníme na malé kousky, smícháme s 8 polévkovými lžícemi tekuté směsi, dobře promícháme a naplníme vydlabané půlky rajčat. Naplněné půlky rajčat umístíme do větší zapékací misky, podlijeme zbytkem tekuté směsi, ozdobíme olivou či lístkem bazalky a zapékáme v předehřáté troubě při 200 °C po dobu 10 minut. Dle chuti podáváme s uvařenými těstovinami, rýží či zeleninovým salátem. Při pečení respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.