- Chod
- Příležitost
- Rychlé večeře
- Náročnost
- Doba přípravy
- 110 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Olej
- 50 ml
- Střední cibule nakrájená na kostičky
- 1 ks
- Česnek nakrájený na plátky
- 1 stroužek
- Hovězí mleté maso
- 500 g
- Sůl
- Černý mletý pepř
- Nakrájená rajčata na kostičky
- 150 g
- Rajčatový základ Vitana
- 1 ks
- Bešamelový základ Vitana
- 1 ks
- Parmazán nastrouhaný na jemno
- 50 g
- Mozzarela nakrájená na plátky
- 125 g
- Lasagne těstoviny
- 11 ks
PŘÍPRAVA RECEPTU
Na rozehřátém oleji o restujeme cibuli s česnekem cca 1 minutu, pak přidáme maso, které jsme si dochutili solí a pepřem, vše opékáme do zlatova. Nakonec přidáme rajčata a zalijeme rajčatovým základem, přivedeme k varu za stálého míchání a stáhneme z ohně, vše dochutíme bazalkou
.Do zapékací misky dáme 1/3 masové směsi a rozprostřeme na to 3,5 lasagne. Dále 1/3 masové směsi, posypeme 1/3 parmazánu, 1/3 bešamelového základu a rozprostřeme. Další vrstva 3,5 lasagne, 1/3 masové směsi, posypeme 1/3 parmazánu, 1/3 bešamelového základu a rozprostřeme.
Na konec dáme 4 lasagne zalijeme zbytkem bešamelu, posypeme zbytkem parmazánu a rozprostřeme. Vrch zapékací misky zabalíme do alobalu a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 40 minut, poté sundáme alobal a rozprostřeme mozzarellu a dáme zapéct na 10 minut do trouby. Poté vyndáme a necháme odležet, aby se lasagne zatáhly.