close

MENU

Recepty

BACK TO Recepty

Domácí lasagne

3,0 Hodnotilo: 2691 lidí
Chod
Příležitost
Rychlé večeře
Náročnost
Doba přípravy
110 min.
Počet osob
4 osoby
Autor

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Olej
50 ml
Střední cibule nakrájená na kostičky
1 ks
Česnek nakrájený na plátky
1 stroužek
Hovězí mleté maso
500 g
Sůl
Černý mletý pepř
Nakrájená rajčata na kostičky
150 g
Rajčatový základ Vitana
1 ks
Bešamelový základ Vitana
1 ks
Parmazán nastrouhaný na jemno
50 g
Mozzarela nakrájená na plátky
125 g
Lasagne těstoviny
11 ks

PŘÍPRAVA RECEPTU

Na rozehřátém oleji o restujeme cibuli s česnekem cca 1 minutu, pak přidáme maso, které jsme si dochutili solí a pepřem, vše opékáme do zlatova. Nakonec přidáme rajčata a zalijeme rajčatovým základem, přivedeme k varu za stálého míchání a stáhneme z ohně, vše dochutíme bazalkou

.

Do zapékací misky dáme 1/3 masové směsi a rozprostřeme na to 3,5 lasagne. Dále 1/3 masové směsi, posypeme 1/3 parmazánu, 1/3 bešamelového základu a rozprostřeme. Další vrstva 3,5 lasagne, 1/3 masové směsi, posypeme 1/3 parmazánu, 1/3 bešamelového základu a rozprostřeme.

Na konec dáme 4 lasagne zalijeme zbytkem bešamelu, posypeme zbytkem parmazánu a rozprostřeme. Vrch zapékací misky zabalíme do alobalu a vložíme do předem vyhřáté trouby na 180°C a pečeme cca 40 minut, poté sundáme alobal a rozprostřeme mozzarellu a dáme zapéct na 10 minut do trouby. Poté vyndáme a necháme odležet, aby se lasagne zatáhly.

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
SEND
X CLOSE

Domácí lasagne

X CLOSE