- Chod
- Příležitost
- Oslava
- Náročnost
- Doba přípravy
- 60 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- olivový olej
- na smažení
- smetana
- 150 ml
- špagety
- 400 g
- celé neloupané slávky
- 1 kg
- petrželka
- k ozdobení
- česnek
- 3 stroužky
- cibule
- 50 g
- natur bujon zeleninový
- 1 ks
- bílé víno
- 150 ml
PŘÍPRAVA RECEPTU
Špagety uvaříme dle návodu.
Na horkém olivovém oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli s česnekovými plátky a vše zalijeme smetanou a vínem. Přidáme bujón, nasekanou petrželovou nať a slávky a vše na mírném ohni provaříme cca 5 minut. Při servírování přelejeme omáčku a slávky přes špagety až přímo na talíři a ozdobíme čerstvou petrželkou.