- Chod
- Příležitost
- Velikonoce
- Náročnost
- Doba přípravy
- 80 min.
- Počet osob
- 8 osoby
- Autor
- pexas
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- jablka
- 1 ks
- kachna
- 2-2,5 kg
- pepř
- dle chuti
- mletý kmín
- dle chuti
- sůl
- dle chuti
- paprika sladká mletá
- dle chuti
PŘÍPRAVA RECEPTU
Kachnu vykostíme a nakrájíme na 2-3cm kostky. Vložíme je do pekáče a zalijeme 0.5 l vody . Poté přidáme sůl, pepř, kmín, papriku a na měsíčky nakrájené jablko. Pečeme cca 1h a 15min. Příloha br. knedlík a červené zelí.
Pozor kostru nevyhazovat! Dát vařit a přidat zeleninu a domácí nudle a je to skvělá polévka.
Určitě si pochutnají i děti a ocení, že nebudou muset ohlodávat kosti a nají se v klidu.
A hlavně máme více porcí nežli podávat na talíř stehno neboli prsa atd.. Dobrou chuť!