- Chod
- Příležitost
- Rychlé večeře
- Náročnost
- Doba přípravy
- 20 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- sušené švestky
- 8 ks
- sušené meruňky
- 8 ks
- olej
- 4 lžíce
- mandle
- 8 ks
- červené víno
- 3 lžíce
- hovězí svíčková nebo vepřové panenka
- 8 medailonků
- steak chilli & šípek
- 4 lžíce
- máslo
- 100 g
- sůl
- špetka
- kukuřičné klasy
- 4 ks
- grilovací pálivé koření
- 2 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Švestky a meruňky namočte na půl hodiny do vína. Poté každou švestku naplňte oloupanou mandlí. Do medailonků nejméně 1 cm vysokých udělejte z každé strany nožem otvor, který vyplníte ovocem. Maso okořeňte, potřete olejem a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat. Grilujte za občasného otáčení a potírání zbylou marinádou.
Kukuřičné klasy, které si předem namočte na 2 hodiny do studené vody, posypte Grilovacím pálivým kořením a jednotlivě zabalte do alobalu. Grilujte asi 20 minut, poté alobal odstraňte a nechejte ještě pár minut na grilu dozlatova opražit. Před servírováním kukuřici potřete máslem a posolte.