- Chod
- Příležitost
- Rychlé večeře
- Náročnost
- Doba přípravy
- 45 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- máslo
- 100 g
- smetana
- 100 ml
- šalotka
- 3 ks
- mražené houby
- 500 g
- rýže
- 500 g
- parmazán
- 150 g
- česnek
- 2 stroužky
- voda
- 1, 5 litru
- natur bujon kuřecí
- 2 krajíčků
- bílé víno
- 10 ml
- olivový olej
- 2 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Hříbky opékáme na másle, tak dlouho dokud nám nevstřebají všechnu vodu. Poté přidáme nakrájenou šalotku a česnek na drobné kostičky. Opékáme 2 minuty a poté odstavíme.
Rýže Arborio si opečeme na olivové oleji 1 minutu. Poté ji zalijeme vodou, přidáme kuřecí Natur bujón, bílé víno a vše společně vaříme, dokud rýže není napůl uvařená. Poté přidáme opečené hříbky se šalotkou a česnekem, přisypeme nastrouhaný parmazán, smetanu a dovaříme společně doměkka. Nakonec rizoto ozdobíme parmazánovými hoblinkami.