- Chod
- Příležitost
- Rychlé večeře
- Náročnost
- Doba přípravy
- 40 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- natur hovězí bujon
- 2 ks
- špekáčky
- 300 g
- majoránka
- podle chuti
- brambory
- 300 g
- cibule
- 100 g
- česnek
- 2 stroužky
- černý pepř
- podle chuti
- hladká mouka
- 50 g
- sůl
- podle chuti
- paprika sladká mletá
- podle chuti
- olivový olej
- 4 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky. Opečeme je na olivovém oleji dozlatova a zaprášíme hladkou moukou. Takto vzniklou jíšku 3 minuty opékáme. Přidáme sladkou papriku a majoránku. Přilijeme natur bujón hovězí a 20 minut povaříme. Přidáme dozlatova opečené špekáčky a oloupané brambory na kostičky a vaříme, dokud brambory nejsou měkké. Podle chuti dosolíme a opepříme mletým černým pepřem.