- Chod
- Příležitost
- Grilování
- Náročnost
- Doba přípravy
- 15 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- vepřové kotlety (mohou být i s kostí)
- 4 ks
- marináda pivní s cibulkou
- podle chuti
- rožnění
- 4 lžíce
- máslo
- 100 g
- menší nové brambory
- 600 g
- malé žampióny
- 8 ks
- kapie
- 2 ks
- cibule
- 2 ks
- slanina
- 8 plátků
- pečené kuře
- 2 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Očištěné kotlety okořeňte směsí Rožnění a potřete marinádou. Vložte do mísy a nechejte minimálně 2 hodiny marinovat. Grilujte na rozpáleném grilu za občasného otáčení a potírání zbylou marinádou.
Neloupané brambory nakrájejte na 0,5 cm silné plátky, kapie na vetší kousky, slaninu na tenké plátky, cibuli rozeberte po vrstvách a žampiony nechejte v kuse. Vše obalte v kořenicí směsi Kuře pečené a střídavě napichujte na jehlu. Poté brambory potřete máslem, jehlu zabalte do alobalu a grilujte zároveň s masem asi 15 min. Nakonec alobal odstraňte a ještě chvíli grilujte bez něj. Špíz servírujte společně s kotletou.