- Chod
- Příležitost
- Rychlé večeře
- Náročnost
- Doba přípravy
- 55 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- smetana
- 6 lžic
- hovězí maso
- 500 g
- větší rajčata
- 1 ks
- voda
- 100 ml
- bazalka
- podle chuti
- niva
- 120 g
- pepř
- špetka
PŘÍPRAVA RECEPTU
Obsah sáčku smícháme s 500 g mletého hovězího nesoleného masa (možno použít i směs vepřového a hovězího masa), přidáme 100 ml studené vody a vše řádně promícháme. Necháme odležet přibližně 10 minut, poté vlhkýma rukama ze směsi vytvarujeme 6 menších medailonků a orestujeme na oleji přibližně 3 minuty po každé straně. Medailonky položíme na plech vyložený papírem na pečení, na každý medailonek položíme plátek rajčete a kopeček sýrové směsi (rozetřený sýr Niva se smetanou, bazalkou a špetkou pepře). Zapékáme v předehřáté troubě při 180 °C po dobu asi 10 minut (dokud se sýr nerozteče). Dle chuti můžeme podávat s bramborami či se zeleninou. Při pečení respektujeme zkušenosti s vlastní troubou.