- Chod
- Příležitost
- Grilování
- Náročnost
- Doba přípravy
- 30 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- máslo
- 50 g
- paprika sladká mletá
- podle chuti
- smetana 31%
- 100 ml
- kuřecí prsa
- 800 g
- sůl
- podle chuti
- hladká mouka
- 20 g
- zelený pepř
- podle chuti
- cibule
- 150 g
- natur bujon kuřecí
- 1 ks
- grilovací koření
- podle chuti
PŘÍPRAVA RECEPTU
Cibuli opečeme na másle dozlatova, přisypeme sladkou papriku a 1 minutu opražíme na mírném ohni. Zalijeme 0,5 litrem natur bujónu kuřecího a 5 minut povaříme. Smetanu a hladkou mouku smícháme v malé misce a poté ji zašleháme do omáčky. Povaříme 10 minut a podle potřeby dochutíme solí a mletým zeleným pepřem. Kuřecí prsa okořeníme grilovacím kořením a opečeme je zprudka z každé strany asi 2 minuty. Poté je vložíme do rozpálené trouby na 160 şC a dopékáme je 5 – 8 minut.