- Chod
- Příležitost
- Grilování
- Náročnost
- Doba přípravy
- 10 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- olej
- 4 lžíce
- kuřecí spodní stehýnka s kostí
- 12 ks
- med
- 2 lžíce
- hořčice
- 2 lžíce
- steak omáčka sladká, chilli a česnek
- podle chuti
- grilované kuře
- 1 balení
- olivový olej
- 2 lžíce
- jarní cibulka
- 2 ks
- ocet
- 1 lžíce
- citronová šťáva
- 1 lžíce
- tvrdá rajčata
- 400 g
- bageta
- 1 ks
- rukola
- 150 g
- salátové koření
- 2 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
V misce smíchejte olej, med, hořčici a směs Grilované kuře. Očištěná spodní kuřecí stehýnka naložte do připravené marinády a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat. Paličky ogrilujte dozlatova ze všech stran za průběžného potírání zbylou marinádou.
Zálivku na salát připravíte smícháním Salátového koření, olivového oleje, citrónové šťávy a octa s vodou. Rajčata nakrájejte na měsíčky, rucolu natrhejte na kousky, jarní cibulky nasekejte na prstýnky. Salát přelijte zálivkou až těsně před podáváním. Na závěr krátce ogrilujte nakrájenou bagetu zakapanou olivovým olejem. Paličky podávejte se Steak omáčkou chilli a česnek.