- Chod
- Příležitost
- Oslava
- Náročnost
- Doba přípravy
- 30 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- máslo
- 80 g
- smetana
- 100 ml
- mléko
- 1 litr
- šalotka
- 2 ks
- sůl
- podle chuti
- hladká mouka
- 80 g
- zeleninová směs
- 400 g
- pepř
- podle chuti
- natur bujon zeleninový
- 2 ks
PŘÍPRAVA RECEPTU
Šalotku nakrájíme na drobné kostičky a zpěníme ji na másle asi 2 minuty. Zaprášíme hladkou moukou a 2 minuty opékáme. Poté přilijeme mléko a přidáme zeleninový Natur bujón, osolíme, opepříme a 20 minut povaříme.
Přidáme zeleninovou směs, smetanu a s pomocí ponorného mixéru vytvoříme krém. Nakonec 1 minutu povaříme. Podle chutí dosolíme. Polévku servírujeme s rozmarýnovou fagolosou.
Pro Vitanu připravil kuchař Honza Řepa