- Chod
- Příležitost
- Rychlé večeře
- Náročnost
- Doba přípravy
- 30 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- olivový olej
- na smažení
- olej
- na smažení
- mražený listový špenát
- 150 g
- smetana
- 100 ml
- ementál
- 50 g
- česnek
- 4 stroužky
- cibule
- 50 g
- prochuto
- 50 g
- natur bujón bylinkový
- 1 ks
- Bramborové těsto
- 1 balení
PŘÍPRAVA RECEPTU
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nadrobno nasekanou cibulku, plátky česneku a nudličky prochuta. Přidáme rozmražený špenát a vše důkladně promícháme. Stáhneme z plotny, vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr a necháme vychladnout.
Bramborové těsto připravíme dle návodu, vyválíme váleček a z něj nakrájíme 120 plátků. Do každého vložíme doprostřed směs a zabalíme – vytvoříme kuličku. Takto připravené krokety smažíme ve větším množství rozehřátého oleje. Do zbylé náplně nalijeme smetanu a vše prohřejeme. Při servírování krokety rozpůlíme, na talíř dáme smetanovou směs a rozpůlené krokety a zdobíme čerstvými bylinkami.