- Chod
- Příležitost
- Oslava
- Náročnost
- Doba přípravy
- 30 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- čerstvá bazalka
- k ozdobení
- olivový olej
- na smažení
- mleté hovězí maso
- 400 g
- fazolové lusky
- 80 g
- rajčatové pyré
- 400 g
- černé olivy
- 30 g
- mozzarella
- 100 g
- česnek
- 3 stroužky
- cuketa
- 2 ks
- cibule
- 50 g
- natur bujon hovězí
- 2 ks
PŘÍPRAVA RECEPTU
Na rozehřátém olivovém oleji restujeme nadrobno nasekanou cibulku a plátky česneku. Přidáme mleté maso a opečeme jej dohněda. Zalijeme rajčatovým pyré, přidáme bujón, olivy nakrájené na kolečka, překrájené fazolky a vše povaříme cca 5 minut na mírném ohni. Odstavíme z plotny a vmícháme nasekanou čerstvou bazalku.
Cuketu rozpůlíme, dle uvážení vydlabeme a vložíme do zapékací misky. Vydlabanou cuketu naplníme masovou směsí, překryjeme tenkými plátky mozzarely a vložíme do předem vyhřáté trouby na 160°C. Pečeme cca 15 minut. Při servírování zdobíme čerstvou bazalkou.