- Chod
- Příležitost
- Grilování
- Náročnost
- Doba přípravy
- 30 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- olivový olej
- 4 lžíce
- steak z tuňáka
- 4 ks
- steak omáčka rajčata a cibulka
- podle chuti
- grilované ryby s citronem
- 4 lžíce
- máslo
- 100 g
- skořicový cukr
- 1 balení
- meruňky
- 4 ks
- jablka
- 2 ks
- hrušky
- 2 ks
- ananas
- 1 ks
PŘÍPRAVA RECEPTU
Olej smíchaný s kořenicí směsí nalijte do mikrotenového sáčku, vložte do něj očištěné steaky a nechte 2 hodiny marinovat. Steaky grilujte po obou stranách necelé 2 minuty za občasného potírání zbylou marinádou. Tuňák chutná nejlépe, když je maso zbarvené dorůžova.
Oloupané ovoce nakrájejte na větší kusy, posypte skořicovým cukrem a střídavě napichujte na jehlu. Poté potřete máslem a jehlu zabalte do alobalu. Grilujte spolu s tuňákem, na rozdíl od masa špíz nechejte na grilu asi 8 minut. Nakonec alobal odstraňte a ještě chvíli grilujte bez něj. Tuňáka servírujte spolu se Steak omáčkou rajčata a cibulka.