- Chod
- Příležitost
- Grilování
- Náročnost
- Doba přípravy
- 40 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- olivový olej
- 4 lžíce
- vysoký roštěnec
- 800 g
- parmazán
- 40 g
- česnek
- 4 stroužky
- steak omáčka med a hořčice
- podle chuti
- steak 7 pepřů
- 4 lžíce
- máslo
- 200 g
- citronová šťáva
- 3 lžíce
- petrželka
- hrst
- bageta
- 2 ks
- grilovací koření
- 2 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Očištěný a odblaněný roštěnec na 4 místech napíchněte a do řezů vtlačte stroužky česneku. Maso potřete olejem a důkladně obalte směsí Steak 7 pepřů. Nechejte aspoň 3 hodiny marinovat. Poté pozvolna za občasného otáčení grilujte asi 40 minut (aby byl roastbeef úplně propečený, je potřeba pár minut navíc). Hotové maso posypte strouhaným parmezánem, nechejte odležet a krájejte na co nejtenší plátky.
Bagety nakrájené na plátky krátce ogrilujte a před podáváním potřete bylinkovým máslem, které vytvoříte smícháním másla, petrželky, citrónové šťávy a Grilovacího koření. Servírujte se Steak omáčkou med a hořčice.