- Chod
- Příležitost
- Grilování
- Náročnost
- Doba přípravy
- 10 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- sušené švestky
- 16 ks
- olej
- 4 lžíce
- vykostěné kuřecí stehenní řízky
- 4 ks
- bílý jogurt
- 250 ml
- anglická slanina
- 16 plátků
- Steak omáčka švestková
- podle chuti
- Kuřecí steak s červeným pepřem
- 4 lžíce
- zakysaná smetana
- 150 g
- jarní cibulka
- 3 ks
- cherry rajčátka
- 200 g
- salátová okurka
- 1 ks
- zaziky
- 2 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
V misce smíchejte jogurt, olej a kořenicí směs. Očištěné steaky naložte do připravené marinády a nechejte alespoň 2 hodiny marinovat. Poté grilujte za občasného otáčení a potírání zbylou marinádou. Sušené švestky obalte anglickou slaninou, napíchněte na jehlu a grilujte spolu s masem.
Pro přípravu salátu přepulte rajčátka, okurku nastrouhejte na kolečka a jarní cibulky nakrájejte na drobné prstýnky. Přidejte zakysanou smetanu smíchanou se směsí Zaziky a nechejte odležet v lednici. Steaky s grilovanými švestkami servírujte se Steak omáčkou švestkovou. Jako přílohu podávejte salát Zaziky.