- Chod
- Příležitost
- Oslava
- Náročnost
- Doba přípravy
- 40 min.
- Počet osob
- 2 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- olivový olej
- 6 lžic
- mleté vepřové maso
- 100 g
- sýr
- podle chuti
- žampióny
- 100 g
- hovězí maso
- 100 g
- kuskus
- 120 g
- sůl
- podle chuti
- petrželka
- 2 lžíce
- česnek
- 3 stroužky
- rajčata
- 2 ks
- lilek
- 2 ks
- cibule
- 1 ks
- pepř
- podle chuti
- natur bujon zeleninový
- 1 ks
PŘÍPRAVA RECEPTU
Lilek podélně rozkrojíme a dužinu lžící vykrojíme-vydlabeme. Lilek zevnitř osolíme, položíme ho rozkrojenou částí na mřížku a necháme 20 minut odpočinout. Sůl nám vytáhne hořkou šťávu z lilku. Poté lilek vytřeme papírovou utěrkou od soli.
Kuskus spaříme horkým zeleninovým vývarem (Natur bujón Vitana). Smícháme mleté hovězí a vepřové maso v poměru 1:1. Větší cibuli a tři stroužky česneku nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nakrájené žampióny a společně opečeme. Nasekáme zelenou petrželku a nakrájíme dvě oloupaná, vyjadřincovaná rajčata. Vše přidáme k masu a vmícháme spařený kuskus. Dochutíme solí a pepřem.
Směs naplníme do lilku, pokapeme olivovým olejem a pečeme při teplotě 180°C 30 minut.
Můžeme posypat strouhaným sýrem těsně před dokončením. Podáváme se zeleninovým salátem a bílým vínem.
pro Vitanu: easyfood.cz