close

MENU

Recepty

  • Navigation:
  • Home
  • Recepty
  • Pečený lilek s ananasem a couscousem
BACK TO Recepty

Pečený lilek s ananasem a couscousem

3,0 Hodnotilo: 2507 lidí
Chod
Příležitost
Oslava
Náročnost
Doba přípravy
40 min.
Počet osob
2 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

olivový olej
6 lžic
mleté vepřové maso
100 g
sýr
podle chuti
žampióny
100 g
hovězí maso
100 g
kuskus
120 g
sůl
podle chuti
petrželka
2 lžíce
česnek
3 stroužky
rajčata
2 ks
lilek
2 ks
cibule
1 ks
pepř
podle chuti
natur bujon zeleninový
1 ks

PŘÍPRAVA RECEPTU

Lilek podélně rozkrojíme a dužinu lžící vykrojíme-vydlabeme. Lilek zevnitř osolíme, položíme ho rozkrojenou částí na mřížku a necháme 20 minut odpočinout. Sůl nám vytáhne hořkou šťávu z lilku. Poté lilek vytřeme papírovou utěrkou od soli.

Kuskus spaříme horkým zeleninovým vývarem  (Natur bujón Vitana). Smícháme mleté hovězí a vepřové maso v poměru 1:1. Větší cibuli a tři stroužky česneku nakrájíme nadrobno a krátce orestujeme na olivovém oleji. Přidáme nakrájené žampióny a společně opečeme. Nasekáme zelenou petrželku a nakrájíme dvě oloupaná, vyjadřincovaná rajčata. Vše přidáme k masu  a vmícháme spařený kuskus. Dochutíme solí a pepřem.

Směs naplníme do lilku, pokapeme olivovým olejem a pečeme při teplotě 180°C 30 minut.

Můžeme posypat strouhaným sýrem těsně před dokončením. Podáváme se zeleninovým salátem a bílým vínem.

pro Vitanu: easyfood.cz

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
SEND
X CLOSE

Pečený lilek s ananasem a couscousem

X CLOSE