- Chod
- Příležitost
- Rychlé večeře
- Náročnost
- Doba přípravy
- 20 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- olej
- 4 lžíce
- cherry rajčátka
- 10 ks
- ementál nebo jiný tvrdý sýr
- 200 g
- česnek
- 4 stroužky
- cibule
- 1 ks
- mleté hovězí nebo vepřové maso
- 600 g
- steak omáčka se zeleným pepřem
- podle chuti
- gyros
- 4 lžíce
- fazolové lusky
- 400 lžíce
- slanina
- 8 plátků
PŘÍPRAVA RECEPTU
Maso promíchejte s cibulí nakrájenou najemno, prolisovaným česnekem a polovinou koření. Sýr nakrájejte na kostičky o velikosti 1 cm. Z masa vyválejte asi dvacet kuliček a do každé zapracujte doprostřed kostičku sýru. Na jehly nebo špejle střídavě napichujte masové kuličky a rajčátka. Špízy potřete olejem smíchaným se zbytkem koření a dozlatova grilujte.
Fazolové lusky připravujte asi 10 minut na grilovací misce. Před servírováním jednotlivé svazky lusků zabalte do plátku ogrilované slaniny. Podávejte se Steak omáčkou se zeleným pepřem.