- Chod
- Příležitost
- Dětská párty
- Náročnost
- Doba přípravy
- 30 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- čerstvý chřest
- 500 g
- olivový olej
- na smažení
- smetana
- 250 ml
- červená cibule
- 80 g
- gnocchi
- 1 kg
- čerstvý rozmarýn
- k ozdobení
- ementál
- 150 g
- natur bujon zeleninový
- 2 ks
PŘÍPRAVA RECEPTU
Gnocchi uvaříme dle návodu.
Chřest oloupeme a dusíme nad párou do změknutí, poté jej zchladíme studenou vodou.
Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nasekanou cibuli, zalijeme ji smetanou a přidáme rozdrobené 2 kostičky bujónu. Za občasného míchání přivedeme k varu a provaříme cca 3minuty, poté stáhneme a ochutíme natrhaným rozmarýnem. Do omáčky vmícháme uvařené gnocchi. Celou směs i s gnocchi přelijeme do zapékací misky, poklademe chřestem a zasypeme nastrouhaným ementálem. Vložíme pod gril vyhřátý na 200°C a gratinujeme cca 10 minut nebo do zlatova. Při servírování zdobíme čerstvým rozmarýnem.