close

MENU

Recepty

BACK TO Recepty

Gratinovaný chřest

3,0 Hodnotilo: 2576 lidí
Chod
Příležitost
Dětská párty
Náročnost
Doba přípravy
30 min.
Počet osob
4 osoby
Autor
Vitana

CO BUDEME POTŘEBOVAT

čerstvý chřest
500 g
olivový olej
na smažení
smetana
250 ml
červená cibule
80 g
gnocchi
1 kg
čerstvý rozmarýn
k ozdobení
ementál
150 g
natur bujon zeleninový
2 ks

PŘÍPRAVA RECEPTU

Gnocchi uvaříme dle návodu. 

Chřest oloupeme a dusíme nad párou do změknutí, poté jej zchladíme studenou vodou.

Na rozehřátém olivovém oleji orestujeme nasekanou cibuli, zalijeme ji smetanou a přidáme rozdrobené 2 kostičky bujónu. Za občasného míchání přivedeme k varu a provaříme cca 3minuty, poté stáhneme a ochutíme natrhaným rozmarýnem. Do omáčky vmícháme uvařené gnocchi. Celou směs i s gnocchi přelijeme do zapékací misky, poklademe chřestem a zasypeme nastrouhaným ementálem. Vložíme pod gril vyhřátý na 200°C a gratinujeme cca 10 minut nebo do zlatova. Při servírování zdobíme čerstvým rozmarýnem.



POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
SEND
X CLOSE

Gratinovaný chřest

X CLOSE