- Chod
- Příležitost
- Velikonoce
- Náročnost
- Doba přípravy
- 30 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- pálivá paprika
- 1 lžička
- zakysaná smetana
- 120 ml
- sušené houby
- hrst
- sůl
- podle chuti
- kmín drcený
- podle chuti
- kysané zelí
- 300 g
- cibule
- 1 ks
- anglická slanina
- 100 g
- natur bujon hovězí
- vývar z 1 litru
- sádlo
- 2 - 3 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Na sádle zpěníme pokrájenou cibulku. Přidáme mletou papriku, krátce zpěníme, přidáme zelí, houby a vývar. Promícháme, dochutíme solí, kmínem a pomalu vaříme asi 35 minut.
Zahustíme jíškou a povaříme. Zjemníme kysanou smetanou. Slaninu nakrájíme na tenké nudličky a na teflonové pánvi opečeme do křupava. Hotovou polévku nalijeme do šálků a posypeme křupavou slaninou.
Pro vegetariánskou variantu tohoto receptu vypusťte z ingrediencí klobásu a hovězí bujón nahraďte Natur bujónem Vitana zeleninovým.
pro Vitanu: easyfood.cz