- Chod
- Příležitost
- Velikonoce
- Náročnost
- Doba přípravy
- 60 min.
- Počet osob
- 6 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- zakysaná smetana
- 250 ml
- olej
- 80 ml
- mléko
- 400 ml
- hladká mouka
- 80 g
- sůl
- špetka
- ocet
- 1 lžíce
- hořčice
- 1 lžička
- cukr
- 1 lžíce
- citronová šťáva
- podle chuti
- brusinkový kompot
- podle chuti
- voda
- 400 ml
- kořenová zelenina
- 100 g
- cibule
- 50 g
- slanina
- 50 g
- citrón
- 1/2 ks
- hovězí pečeně
- 1 balení
- hovězí zadní
- 750 g
PŘÍPRAVA RECEPTU
Maso prošpikujte a okořeňte kořenící směsí. Na oleji osmahněte zbytek slaniny, nastrouhanou kořenovou zeleninu a cibuli. Vložte maso, ze všech stran ho opečte a podlijte vodou. Přidejte nakrájený citrón bez kůry, ocet, hořčici a duste asi hodinu. Měkké maso vyjměte a šťávu zahustěte jíškou připravenou ze zbylého tuku a mouky. Dobře rozšlehejte, zřeďte mlékem a vařte za občasného míchání 45 minut. Před koncem varu přidejte smetanu. Omáčku propasírujte, dochuťte solí, citrónovou šťávou, cukrem a ještě krátce provařte. Před podáváním plátek masa ozdobte kolečkem citrónu a brusinkami.