- Chod
- Příležitost
- Oslava
- Náročnost
- Doba přípravy
- 25 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- olej
- 3 lžíce
- žampióny
- 10 ks
- rýže
- 500 g
- sůl
- špetka
- voda
- 250 ml
- strouhaný sýr
- 250 g
- rajčata
- 2 ks
- paprika
- 2 ks
- cibule
- 2 ks
- houbové koření
- 4 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Na oleji osmahněte nakrájenou cibuli, přidejte plátky žampiónů, koření a podlejte vodou. Na mírném ohni duste. Po 5 minutách přidejte papriky nakrájené na nudličky, rajčata na osminky a duste dalších 5 minut. Mezitím uvařte rýži. Směs žampiónů a zeleniny promíchejte s rýží, podle chuti dosolte. Podávejte sypané strouhaným sýrem. Rizoto můžete použít i jako bohatší přílohu k plátkům grilovaného nebo dušeného masa.