- Chod
- Příležitost
- Rychlé večeře
- Náročnost
- Doba přípravy
- 45 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
- Vitana
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- máslo
- 100 g
- smetana
- 200 ml
- čerstvé houby
- 4 hrsti
- hladká mouka
- 3 lžíce
- sůl
- špetka
- mletý kmín
- 1 lžíce
- voda
- 1 litr
- cibule
- 1 ks
- pepř
- 3 hrsti
- nové koření
- 4 kuličky
- bobkový list
- 2 ks
- koriandr
- 1 lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Na polovině másla osmahněte drobně nakrájenou cibuli. Přidejte očištěné a na plátky nakrájené houby, koriandr, kmín, sůl a 5 až 7 minut restujte. Na druhé polovině másla osmažte mouku až vznikne světlá jíška. Zalijte vodou, okořeňte bobkovými listy, novým kořením a pepřem. Za občasného míchání vařte 20 minut. Pak přidejte směs s houbami a vařte dalších 5 minut. Nakonec opatrně vmíchejte smetanu. Můžete dochutit octem, cukrem, případně dosolit. Podávejte s vařeným hovězím masem a houskovým knedlíkem.