- Chod
- Příležitost
- Rychlé večeře
- Náročnost
- Doba přípravy
- 25 min.
- Počet osob
- 4 osoby
- Autor
CO BUDEME POTŘEBOVAT
- Olej
- 50 ml
- Cibule nakrájená na jemno
- 1 ks
- Slanina nakrájená na kostky
- 100 g
- Maďarské klobásy nakrájené na kolečka
- 50 g
- Voda
- 600 ml
- Tomatový základ Vitana
- 1 ks
- Kysané zelí
- 200 g
- Zakysaná smetana
- 2 polévkové lžíce
PŘÍPRAVA RECEPTU
Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli se slaninou a klobásou do zlatova, poté zalijeme vodou a přidáme tomatový základ a dále přidáme zelí, které jsme si propláchli a překrájeli na menší kousky. Za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme za občasného promíchání cca 10 minut. Mezitím dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Kdo má rád ostré, přidá si čili papričku. Nakonec stáhneme a vmícháme zakysanou smetanu.