close

MENU

Recepty

BACK TO Recepty

Maďarská zelná polévka

3,0 Hodnotilo: 2454 lidí
Chod
Příležitost
Rychlé večeře
Náročnost
Doba přípravy
25 min.
Počet osob
4 osoby
Autor

CO BUDEME POTŘEBOVAT

Olej
50 ml
Cibule nakrájená na jemno
1 ks
Slanina nakrájená na kostky
100 g
Maďarské klobásy nakrájené na kolečka
50 g
Voda
600 ml
Tomatový základ Vitana
1 ks
Kysané zelí
200 g
Zakysaná smetana
2 polévkové lžíce

PŘÍPRAVA RECEPTU

Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli se slaninou a klobásou do zlatova, poté zalijeme vodou a přidáme tomatový základ a dále přidáme zelí, které jsme si propláchli a překrájeli na menší kousky. Za stálého míchání přivedeme k varu a provaříme za občasného promíchání cca 10 minut. Mezitím dochutíme solí, pepřem a drceným kmínem. Kdo má rád ostré, přidá si čili papričku. Nakonec stáhneme a vmícháme zakysanou smetanu.

POŠLETE RECEPT E-MAILEM?
SEND
X CLOSE

Maďarská zelná polévka

X CLOSE