close

MENU

Guide

BACK TO Aktuality

Omáčky od základu

  • Zveřejněno 15. august 2014
  • Kategorie Produkty
  • Print
Od letošního srpna je domácí vaření od základu zase o něco snadnější a rychlejší. O skvělý benefit pro tuzemské spotřebitele se postaraly tři unikátní novinky z vitanské kuchyně.

Jedním z hlavních současných trendů v českých domácnostech je růst vaření od základu. Lidé stále nejvíce preferují tradiční českou kuchyni, do které patří také omáčky. Přesto stále trvá poptávka po možnostech zkrácení doby přípravy domácích jídel, o čemž svědčí obliba bujónů nebo jíšek, a není důvod nenabídnout tuto možnost i při rutinním vaření složitých omáček.

U nové kategorie tekutých základů omáček se Vitana zaměřila na jejich chuť, kvalitu surovin a univerzálnost použití. „Vyladili jsme základ a to zábavné a důležité – konečné dochucení vlastní domácí omáčky – pak necháváme na fantazii samotných kuchařek,“ říká Petra Ježková z oddělení marketingu.

Tři nové tekuté základy omáček, které nemají na českém trhu žádného konkurenta, neobsahují přidaný glutamát, konzervanty ani umělá barviva.

Bešamelový základ Z bešamelu (máslová jíška s mlékem) se vaří mnoho druhů omáček, například koprová, křenová či těstovinové sýrové omáčky, ale může se přidat i do špenátu, při zapékání masa a zeleniny nebo všude tam, kde se používá smetana. Díky této novince lze ušetřit 20 minut nutných pro přípravu bešamelu.

Rajčatový základ Rajčatové pyré s bylinkami a cibulkou je pro české jazýčky vyladěný rajčatový základ, který je ideální pro přípravu boloňské nebo tradiční rajské omáčky. Na rozdíl od konkurenčních pyré nebo protlaků má tu správnou omáčkovou konzistenci a příjemně nasládlou chuť.

Tmavý základ V podstatě se jedná o silný tekutý vývar s výraznou masovou hovězí chutí, jež je rychlým startem při vaření všech tmavých omáček. Příprava znojemské nebo na houbách nebyla nikdy tak snadná.

Další novinky

  • Nové bylinky

    • Zveřejněno 13. october 2014
    • Kategorie Produkty

    Moderní trendy ve vaření zvyšují spotřebu bylinek, proto Vitana obohatila svou stávající nabídku o čtyři novinky.

  • Dva přírůstky v rodině Grunt

    • Zveřejněno 03. september 2014
    • Kategorie Produkty

    Po necelém roce od představení unikátních pastovitých polévek ve vaničkách nazvaných Grunt byly v srpnu uvedeny dvě nové varianty – frankfurtská a slepičí.